Следвайте ни в Песимист съм, че ще има стабилно правителство с

...
Следвайте ни в Песимист съм, че ще има стабилно правителство с
Коментари Харесай

Йотова: Политическата класа е изчерпана, песимист съм за третия мандат

Следвайте ни в 
Песимист съм, че ще има устойчиво държавно управление с третия мандат. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява пред публицисти в Калофер отхвърлянето на предлагания от " Продължаваме Промяната " план на декларация за установяване на предпочитаните национални цели.

" Политическата класа е изчерпана. Как партиите ще трансформират себе си зависи от тях самите, само че смяна би трябвало да има. Песимист съм че ще има държавно управление в третия мандат. Ако има, то ще бъде с доста краткотраен темперамент, с детайли на задкулисие, с доста сделки, с доста разнообразни взаимни отстъпки и с доста политически отстъпки ", сподели вицепрезидентът. 
Според нея е явно, че ще би трябвало още веднъж да се мине през избори.
Вицепрезидентът означи, че не е съумяла да чуе дебата в Народното събрание, а по думите ѝ там сред редовете се схваща дали към този момент има ангажименти сред част от политическите партии, дали ще създадат взаимни отстъпки и ще създадат ли устойчиво държавно управление.

Тя акцентира, че не приема тезата, че след избори нещата още веднъж ще са същите. Те ще са същите, в случай че продължим да вършим същите неточности като гласоподаватели, уточни Йотова. Според нея, в случай че всеки един си направи равносметка какво е видял от началото на предходната година, ще си направи доста прецизен извод по какъв начин да реагира, на кого да даде гласа си и какво да изисква от политиците. Тези кавги, насъсквания сред персони и партии в Народното събрание, обезверяват хората и ги карат да си остават по домовете, добави вицепрезидентът.
Отворили сме доста съществено кутията на Пандора с разделянето, омразата и опълчването посред ни, сподели Йотова. Тя означи, че дебатът, който се води в Народното събрание, отношението сред институциите и протичащото се в последните месеци, демонстрира, че значително политическата класа е изчерпана. Според нея, в случай че политическите партии желаят да оцелеят, би трябвало да създадат смяна. Никой няма право да си присвоява думичката " смяна " и да си я закичва в името на своята политическа групировка, тъй като смяната е развой, който би трябвало да обхване всички нас, добави тя, представена от Българска телеграфна агенция.
Вицепрезидентът Илияна Йотова е в Калофер във връзка отбелязването на 175- годишнината от рождението на поета-революционер Христо Ботев.
В Калофер Богоявление има още по-голяма стойност, тъй като това е ден, в който в едно се сливат християнската религия в индивида и чутовният героизъм на един българин, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при честването на годишнината от рождението на Христо Ботев.
Преди 175 години тази свята българска земя ражда един талант – гений, една бурна персона, която бележи българската история. Един човек, който остави трайните следи от Козлодуй до Околчица, следи, по които всеки един от нас би трябвало да мине, съобщи тя.
Много неща са написани за Ботев, само че когато човек се замисли, си споделя – има още доста, което би трябвало да знаем за Ботев. Това е тъй като Ботев живее във всеки един от нас, счита тя. Той е част от разсъдъка, от сърцето и от кръвта ни, по тази причина всеки от нас го преоткрива, сподели още Илияна Йотова.
Този облик постоянно ще бъде жив, постоянно ще има какво да кажем за Ботев и защо да му се поклоним, добави вицепрезидентът. По думите й той е знак на свободния човек.
Според нея би трябвало да помним Христо Ботев и да предаваме паметта отсега нататък. Всяка нация има своите герои, с които възпитава поколенията. За България Левски и Ботев ще бъдат вечно в нашата памет и нашето схващане, сподели в словото си Илияна Йотова.
Ако през днешния ден Ботев беше жив, по какъв начин щеше да наподобява неговата политическа зима, попита вицепрезидентът и призове всеки от нас да си отговори на този въпрос. „ Неговото обръщение е, че свободата е избор на всеки, не е единствено фраза, а оценка и самокритика, която всеки един от нас да си даде “, означи Йотова.
По това каква частичка от Ботев носим в сърцето и разсъдъка си, през днешния ден мерим своето българско и човешко достолепие, означи в словото си кметът на Калофер Румен Стоянов. По думите му Христо Ботев е оставил безсмъртни послания за безконечните полезности независимост, правдивост, самостоятелност и за това, което всеки българин би трябвало да помни - " там, дето аз съм пораснал и първо мляко засукал ".
Тържественото отбелязване на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев стартира с полагане на цветя пред паметника на Иванка Ботева - майка на революционера. След митинг-поклонение пред Мемориалния комплекс " Христо Ботев ", пред паметника на героя беше положен " Гирлянд на славата ". Венци и цветя бяха поднесени от името на президента Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов, служебния министър-председател Гълъб Донев, вицепрезидента Илияна Йотова, парламентарни групи, министри, командири на военни подразделения, регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев, културни институции, родолюбиви организации, образователни заведения, признателни жители.

Източници: БНР, " 24 часа "
 
 
 
 
 
06 Яну 20233806 Яну 20234706 Яну 202374406 Яну 202351906 Яну 2023138506 Яну 20231030КоментариНа остаряла коза яре06 Яну 2023 14:31ч.
Отивай да поливаш цветята!Дори тия простотии не са ти в опциите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231259024 Дек 2022326904 Яну 2023341628 Дек 2022714
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР